RHCe, collectie Warnar

Dodenvallei De Peel

De gezamenlijke Peellandse erfgoedinstellingen nemen met hun cultuurhistorische lezingenreeks in het herfst- en winterseizoen 2018-2019 een voorschot op het provinciebrede oorlogsherdenkingsprogramma Brabant Remembers 1940-1945.
Onder de noemer 'Dodenvallei De Peel' worden tijdens de lezingenreeks vier avonden belegd over oorlogsthema's die tijdens de Tweede Wereldoorlog diepe indruk maakten op de mensen in de Peel. Ook de jaarlijkse busexcursie wordt opgehangen aan het thema 'Dodenvallei De Peel'.
Voor meer informatie over de lezingenreeks klik en lees verder.

Een lezingenreeks in het kader van 75 jaar Bevrijding. In 2019 is het 75 jaar geleden dat zuid-Nederland werd bevrijd. 

Dat wordt in Brabant herdacht met een breed activiteitenprogramma onder de noemer 'Brabant Remembers 1940-1945'. Het programma is in de steigers gezet door de Stichting Crossroads Brabant. Deze stichting heeft in de hele provinice 'levensveranderende' persoonlije verhalen opgehlaad en digitaal gepubliceerd. Een selectie van de verhalen wordt ingezet om op lokaal niveau activiteiten aan te jagen.

De Peellandse erfgoedinstellingen leveren in het herfst- en winterseizoen 2018-2019 met hun gezamenlijke lezingencuclus een eigen bijdrage aan 'Brabant Remember'. In de aanloop naar het herdenkingsjaar worden in de cyclus onder de noemer 'Dodenvallei De Peel' oorlogsthema's besproken die in 1940-1945 zwaar drukten op het leven in de Peel.

Ook een busexcursie staat in het teken van de cyclus.

Klik op deze link voor meer informatie: brochure lezingenreeks 'Dodenvallei De Peel'.

Museum Klok & Peel | Heemkundekring De Vonder Asten-Someren | Heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne | Stichting Behoud Kasteelerfgoed Asten | & Regionaal Historisch Centrum Eindhoven

 

 

 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Het oude raadhuis van Stiphout.
Bevrijdingsfeest.
RHCe, collectie Warnar
images/hourglass.png

ZOEKEN...