RK landbouwhuishoudschool in Lierop.

De boerinnenschool

Mogelijk wordt hier de RK landbouwhuishoudschool in Lierop heropend als “RK landbouwhuishoudschool Nazareth”.

Lierop - Een foto van de RK landbouwhuishoudschool in Lierop, ook wel de Boerinnenschool genoemd. De school werd gesticht in 1911 door pastoor Offermans als het Sint Henricusgesticht. Het doel was het verzorgen van algemeen en landbouwtechnisch onderwijs aan toekomstige boerinnen. “Onze boerenmeisjes werd in alles eene haar passende opvoeding gegeven om haar te vormen tot godsdienstige en werkzame moeders, huisvrouwen en boerinnen.” De Zusters van Nazareth gaven de eerste les op 2 oktober 1911. Tot 1916 bood de school een eenjarige dagopleiding met internaat, daarna volgde uitbreiding tot een tweejarige cursus. Naast grondbewerking en plantenteelt werd ook aandacht besteed aan zuivelbereiding, boekhouden en bedrijfsvoering, algemeen vormende vakken en enkele specialistische cursussen. Op 4 september 1951 zijn er zo te zien feestelijkheden. Mogelijk wordt hier de school heropend als “RK landbouwhuishoudschool Nazareth”.

 
Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
 V.l.n.r. Jan Eijsbouts (opent de lade); 1. niet bekend; 2. Jan Berkers; 3. Driek Driessen; 4. Frans Maas of Bert van Lierop; 5. Jacques Raijmakers; 6. Harrie Knoops; 7. Hendrik van den Eijnden of Jan van Oosterhout; 8. Willem van Golstijn Brouwers; 9. Piet van de Zanden; 10. Has van Brussel. Datering: 28 juli 1958 Auteur(s): Foto Sebestény.
Burgemeester – burgervader – Kolfschoten neemt een grote doos sigaren in ontvangst , omstreeks 1950. Foto: F. van Mierlo |collectie RHCe
Eerste steenlegging door pastoor Meyers.
Lierop - RK Landbouwhuishoudschool Nazareth
images/hourglass.png

ZOEKEN...