Lierop - KI station

Nogmaals: Goliath

Lierop – In een andere bijdrage krijgt u een foto van Goliath gepresenteerd.

Een kolossale fokstier, die voor veel nakomelingen in Peelland en misschien ook wel daarbuiten heeft gezorgd. Kunstmatige inseminatie wordt al vele jaren toegepast in de veeteelt. Voor het fokken van koeien en varkens in de vlees- en melkindustrie wordt bijna uitsluitend met kunstmatige inseminatie gewerkt. Slechts weinig veeboeren hebben zelf nog mannelijke dieren. Gespecialiseerde bedrijven houden bepaalde stieren en beren met de gewenste erfelijke eigenschappen. Die kwaliteiten worden doorgegeven aan hun nakomelingen door ze te kruisen met die van daarvoor geselecteerde vrouwelijke dieren uit de regio. Zo ontstaan betere rassen met een hogere opbrengst.
In Peelland bevindt zich een KI-Station aan de weg van Lierop naar Mierlo. Daar werd op een goede dag dit gezelschap op de foto gezet. Maar wanneer? En bij welke gelegenheid? En wie zijn deze heren? Weet u het? Laat dan een bericht achter via het onderstaande reactieformulier.
 
Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
 V.l.n.r. Jan Eijsbouts (opent de lade); 1. niet bekend; 2. Jan Berkers; 3. Driek Driessen; 4. Frans Maas of Bert van Lierop; 5. Jacques Raijmakers; 6. Harrie Knoops; 7. Hendrik van den Eijnden of Jan van Oosterhout; 8. Willem van Golstijn Brouwers; 9. Piet van de Zanden; 10. Has van Brussel. Datering: 28 juli 1958 Auteur(s): Foto Sebestény.
Burgemeester – burgervader – Kolfschoten neemt een grote doos sigaren in ontvangst , omstreeks 1950. Foto: F. van Mierlo |collectie RHCe
Het Dinghuis van Deurne.
Someren - Pastoor Graat
images/hourglass.png

ZOEKEN...